Overname+Dubex%2Dveldspuiten+door+AP+Machinebouw
Nieuws
© VidiPhoto

Overname Dubex-veldspuiten door AP Machinebouw

AP Machinebouw uit Rutten in Flevoland neemt Dubex uit Stadskanaal in Groningen over. De bedrijven hebben hier overeenstemming over bereikt. De overname is per 1 januari 2021.

Dat verklaren Michael Visser en Wout Elshof van AP Machinebouw en directeur Nico Dubbelboer van Dubex Europe. De overname is mede ingegeven door het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van Dubbelboer.

AP Machinebouw is al meer dan veertig jaar actief in de ontwikkeling en productie van machines voor de veehouderij, akkerbouw en grondverzet. Denk hierbij aan kuilhappers, beregeningsinstallaties en grondverzetmachines. Dubex is sinds 1953 fabrikant van spuitmachines voor de landbouw met een uitgebreid programma aan getrokken spuiten.

AP Machinebouw ziet met deze overname voor beide bedrijven grote meerwaarde op het gebied van marketing, verkoop, innovatie en productie. Dubex blijft als sterk merk present in de markt en kan versterkt door AP meer investeren in marketing, verkoop, technologie en product- en procesoptimalisatie.


Overlap afzetkanalen

De afzetkanalen in binnen- en buitenland van beide bedrijven kennen een grote mate van overlap. Bij dealers en importeurs in binnen- en buitenland zijn de reacties over het algemeen zeer positief te noemen. Veel buitenlandse importeurs van AP in onder andere België, Denemarken en Polen zien de overname van Dubex door AP als een interessante en positieve ontwikkeling.

De producten onder de merknaam Dubex zullen blijvend geproduceerd worden vanuit de productielocatie in Stadskanaal met als nieuwe bedrijfsnaam AP Dubex, om ook hiermee de synergie tussen beide machinebouwers zichtbaar te maken en te bekrachtigen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer