Lise van Dijk: 'Bij overname op tijd jouw mening geven is belangrijk'

De 22-jarige Lise van Dijk uit Schellinkhout studeert Agrarisch Ondernemerschap Dier- & Veehouderij aan Aeres Hogeschool in Dronten. De Noord-Hollandse boerin wil na de studie eerst een paar jaar buiten de boerderij werken om meer ervaring op te doen, voordat ze het bedrijf van haar ouders overneemt.

Van Dijk is een nieuwsgierige melkveehouder die open staat voor nieuwe ontwikkelingen en andere inzichten van collega's. 'Ik vind het belangrijk om je blik te verruimen. Tijdens de studie loop je stage bij diverse bedrijven. Maar ik wil nog meer ervaring opdoen met de andere bedrijfssituaties en werkmethodes. Die kennis kun je dan altijd weer op een of andere manier vertalen naar je eigen boerderij.'

Dat Van Dijk de boerderij van haar ouders gaat overnemen, staat voor haar vast. 'Ik ben de enige kandidaat, aangezien mijn jongere broer en zus geen interesse hebben in dit vak. En de basis van dit bedrijf is gezond, dus ik zie er wel toekomst in. Onze stal is modern ingericht en door de robots hoef je niet per se thuis te blijven om te melken of het voer aan te schuiven. Dat maakt het werk als boerin natuurlijk fysiek makkelijker, maar het geeft vooral ook meer tijd om van het leven te kunnen genieten.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer