Nieuwe generatie boerinnen heeft de toekomst

De Nederlandse landbouwsector feminiseert. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwe Oogst onder bijna tweeduizend agrarisch ondernemers en hun opvolgers.

In deze zevende en laatste aflevering van de serie 'Jong, vrouw én ondernemer' schetsen Willemien Koning-Hoeve, voorzitter LTO Vrouw en Bedrijf, en hoogleraar Bettina Bock van Wageningen University & Research de positie van de jonge boerin in het recente verleden en in de tegenwoordige tijd. Daarnaast vertellen drie boerendochters over hun agrarische studie, het melkveebedrijf van hun ouders en hoe zij hun toekomst zien als baas op het eigen erf.Dit artikel is onderdeel van een reeks verhalen over vrouwelijke bedrijfsopvolgers uit de speciale eindejaarsspecial van Nieuwe Oogst. Op Nieuweoogst.nl verschenen de afgelopen tijd verschillende interviews en video's over dit thema. Bekijk ze allemaal op nieuweoogst.nl/boerinnen .

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 3°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
Meer weer