Transportsector goed voorbereid op brexit

De eerste werkdag na de brexit verliep rustig in de haven van Hoek van Holland. Transportbedrijven bleken zich maandag goed te hebben voorbereid en veelal de papieren voor de ladingen in orde te hebben. Rijkswaterstaat heeft er in verband met de brexit vijf parkeerterreinen ingericht voor vrachtwagens die dat niet hebben.

De bufferparkeerlocatie Oranjeheuvel in Hoek van Holland biedt plaats aan tweehonderd vrachtwagens. Maar op maandag 4 januari staan er slechts twee. Marcel van der Meulen van Rijkswaterstaat heeft er een aantal verklaringen voor. 'We zien dat de meeste transportbedrijven op tijd in actie zijn gekomen en het papierwerk gewoon goed voor elkaar hebben. Daarnaast is januari sowieso een rustige maand hier.'

Bob van 't Klooster van de douane geeft nog een belangrijke reden. 'Er zijn veel Britse bedrijven die met het oog op de brexit van te voren hebben gehamsterd. Er gaan daardoor dus op dit moment minder transportactiviteiten die kant op.'


Op het parkeerterrein kunnen vrachtwagens 24 uur blijven staan en krijgen transporteurs de kans om alsnog de benodigde papieren in orde te maken. Rijkswaterstaat verwacht in de loop van de week een toenemende drukte op de vijf parkeerplaatsen in het havengebied.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer