FAO%3A+2021+internationaal+jaar+van+groenten+en+fruit
Nieuws
© Twan Wiermans

FAO: 2021 internationaal jaar van groenten en fruit

FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties, roept 2021 uit tot internationaal jaar van groenten en fruit.

Doel van de organisatie is het vergroten van het bewustzijn over de belangrijke rol van groenten en fruit als humane voedingsbron, voor de voedselzekerheid en de gezondheid van de consumenten en voor het realiseren van de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen. Het jaar 2020 werd door FAO aangemerkt als internationaal jaar van de plantgezondheid.

De activiteiten van FAO in het kader van het internationaal jaar van groenten en fruit hebben naast het creëren van bewustzijn betrekking op kennisontwikkeling en promotie. Waar mogelijk is het de bedoeling om wereldwijd het belang van de teelt en consumptie van groenten en fruit op politieke agenda's te plaatsen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  19° / 5°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 10°
  45 %
Meer weer