Lijst+technieken+voor+driftreductie+is+uitgebreid
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Lijst technieken voor driftreductie is uitgebreid

De Technische Commissie Techniekbeoordeling heeft de DRT-lijst uitgebreid met injectietechniek met Squall en de Agricult LvS-techniek. De DRD-lijst is uitgebreid met TeeJet- en Agrotop SoftDrop-spuitdoppen.

De Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) heeft op basis van uitgevoerd driftonderzoek geoordeeld dat met het toepassen van 0,5 procent Squall met een injectietechniek op een veldspuit, spuitdoppen met één DRD-klasse kunnen worden opgehoogd. Dit geldt voor spuitdoppen met tophoeken van 110/120 graden en 80/90 graden en tot DRD-klasse 90 procent. De indeling in DRT-klassen van een injectietechniek met 0,5 procent Squall is afhankelijk van de spuittechniek waarmee het wordt toegepast.

Daarnaast heeft de TCT geoordeeld dat de Agricult LvS-techniek met strooikop(pen) NK80LT voor neerwaartse onkruidbestrijding bij neerwaarts te bespuiten veldgewassen, bij de onderzochte instellingen, ingedeeld kan worden in de DRT-klassen 75 en 90 procent. Voor neerwaartse onkruidbestrijding in op- en zijwaarts te bespuiten boomkwekerij- en fruitteeltgewassen kan de Agricult LvS-techniek met strooikop(pen) NK80LT, bij de onderzochte instellingen, worden ingedeeld in de DRT-klassen 75 en 95 procent.


Spuitdoppen

De TCT heeft de DRD-lijst uitgebreid met:
• Spuitdop TeeJet AI 80-015 in DRD-klasse 90 procent voor op- en zijwaartse bespuiting;
• Spuitdop TeeJet AI 80-02 in DRD-klassen 90 en 95 procent voor op- en zijwaartse
bespuiting;
• Spuitdop TeeJet AITTJ60-11006VP in DRD-klassen 50, 75 en 90 procent voor neerwaartse bespuiting;
• Spuitdop Agrotop SoftDrop 110-04 en Agrotop SoftDrop 110-05 in DRD-klassen 50, 75 en 90 procent voor neerwaartse bespuiting.

De nieuwe versie van de DRT-lijst, DRD-lijst en de informatiebladen zijn te vinden op de website van de Helpdesk Water.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer