Lijst technieken voor driftreductie is uitgebreid

De Technische Commissie Techniekbeoordeling heeft de DRT-lijst uitgebreid met injectietechniek met Squall en de Agricult LvS-techniek. De DRD-lijst is uitgebreid met TeeJet- en Agrotop SoftDrop-spuitdoppen.

Lijst+technieken+voor+driftreductie+is+uitgebreid
© Nieuwe Oogst

De Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) heeft op basis van uitgevoerd driftonderzoek geoordeeld dat met het toepassen van 0,5 procent Squall met een injectietechniek op een veldspuit, spuitdoppen met één DRD-klasse kunnen worden opgehoogd. Dit geldt voor spuitdoppen met tophoeken van 110/120 graden en 80/90 graden en tot DRD-klasse 90 procent. De indeling in DRT-klassen van een injectietechniek met 0,5 procent Squall is afhankelijk van de spuittechniek waarmee het wordt toegepast.

Daarnaast heeft de TCT geoordeeld dat de Agricult LvS-techniek met strooikop(pen) NK80LT voor neerwaartse onkruidbestrijding bij neerwaarts te bespuiten veldgewassen, bij de onderzochte instellingen, ingedeeld kan worden in de DRT-klassen 75 en 90 procent. Voor neerwaartse onkruidbestrijding in op- en zijwaarts te bespuiten boomkwekerij- en fruitteeltgewassen kan de Agricult LvS-techniek met strooikop(pen) NK80LT, bij de onderzochte instellingen, worden ingedeeld in de DRT-klassen 75 en 95 procent.


Spuitdoppen

De TCT heeft de DRD-lijst uitgebreid met:
• Spuitdop TeeJet AI 80-015 in DRD-klasse 90 procent voor op- en zijwaartse bespuiting;
• Spuitdop TeeJet AI 80-02 in DRD-klassen 90 en 95 procent voor op- en zijwaartse
bespuiting;
• Spuitdop TeeJet AITTJ60-11006VP in DRD-klassen 50, 75 en 90 procent voor neerwaartse bespuiting;
• Spuitdop Agrotop SoftDrop 110-04 en Agrotop SoftDrop 110-05 in DRD-klassen 50, 75 en 90 procent voor neerwaartse bespuiting.

De nieuwe versie van de DRT-lijst, DRD-lijst en de informatiebladen zijn te vinden op de website van de Helpdesk Water.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer