Driftreductie+Hardi+Twin+Force+gaat+tot+99+procent
Nieuws
© Han Reindsen

Driftreductie Hardi Twin Force gaat tot 99 procent

De veldspuit met Hardi Twin Force luchtondersteuning is door de Technische Commissie Techniekbeoordeling ingedeeld in de klasse van 99 procent driftreductie.

De Technische Commissie Techniekbeoordeling (TCT) concludeerde dat de veldspuit met Hardi Twin Force luchtondersteuning met spuitdoppen uit ten minste DRD-klasse 75 procent en bijbehorend driftarme kantdop, kan worden ingedeeld in DRT-klasse 99 procent.

Voorwaarden hierbij zijn dat bij gebruik van DRD-75 procent spuitdoppen de maximale spuitdruk, zoals vermeld in de DRD-lijst, niet wordt overschreden en de rijsnelheid maximaal 8 kilometer per uur bedraagt.


Flexibele luchtzak

De Hardi Twin Force is een veldspuit met luchtondersteuning via een flexibele luchtzak en twee ventilatoren. De geforceerde luchtstroom blaast de spuitvloeistof het gewas in. Dit verklaart de extra driftreducerende werking ten opzichte van de spuitdoppen.

Door de twee Hardi Twin Force ventilatoren in combinatie met de conische luchtuitlaten, heeft deze veldspuit een hogere capaciteit luchtuitstroomsnelheid dan de standaardluchtondersteuning. Volgens TCT hoort de Hardi Twin Force daarom ook in de DRT-klasse 99 procent.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  2° / -3°
  20 %
 • Zondag
  3° / -5°
  10 %
Meer weer