Weer+groen+licht+voor+1%2C4Sight+in+Duitsland
Nieuws
© DLV Advies

Weer groen licht voor 1,4Sight in Duitsland

Na een tijdelijke opschorting van de toelating mag het kiemremmingsmiddel 1,4Sight vanaf deze week weer worden gebruikt in Duitsland.

Het tijdelijke verbod voor 1,4Sight en ook voor het kiemremmingsmiddel Argos, was het gevolg van het compleet afbranden van twee aardappelschuren in Duitsland. BVL, de Duitse autoriteit voor consumentenbescherming en voedselveiligheid, vond daarbij een verband tussen het heetvernevelen van de kiemremmers en de recente branden.


Het opheffen van de tijdelijke opschorting van 1,4Sight wordt gemeld door Dormfresh, toelatingshouder van het middel in Duitsland. Op het Duitse etiket staat nu vermeld dat de kiemremmer in bewaarplaatsen voorlopig alleen toegepast mag worden met een electrofog. Dormfresh is in overleg met de BVL om ook andere toepassingsapparatuur weer toegelaten te krijgen.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer