Bedrijfsleven en onderwijs steunen Delta Agrifood Business

Het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs gaan het Delta Agrifood Business (DAB) structureel en inhoudelijk ondersteunen. DAB is een open innovatie- en expertisecentrum op het gebied van plantaardige agrifood.

Bedrijfsleven+en+onderwijs+steunen+Delta+Agrifood+Business
© Han Reindsen

Het bedrijfsleven participeert ook in financiële zin. Hiervoor is een samenwerkingsovereenkomst tussen DAB en de strategische partners getekend. De partners leveren de komende vijf jaar een financiële bijdrage aan de verdere ontwikkeling van DAB en de agrifoodsector in de Zuidwestelijke Delta.

De samenwerkingspartners zijn Cosun, Curio, CZAV, HAS Hogeschool, Lamb Weston Meijer, Rabobank, Rewin, Rijk Zwaan en ZLTO. Zij onderkennen het belang van innovatie en vernieuwing op het gebied van klimaatverandering, duurzaamheid, duurzame energie en biodiversiteit. Gezamenlijk gaan zij werken aan de ontwikkelingen voor de agrifoodsector in de regio. Om zo jong talent in de regio aan te trekken.

Zowel de bedrijven als het onderwijs zien meerwaarde in Delta Agrifood Business. Aanvullend op hun eigen ontwikkelingen zien zij meerwaarde in de samenwerking en gezamenlijke inspanning om agrifood nog beter op de kaart te zetten.


Laagdrempelige toegang

'Wij zien het DAB als complementair aan het door Cosun geïnitieerde Green Protein Excellence Center (GPEC) dat kennis en faciliteiten ontsluit voor opschaling. DAB biedt start-ups en studenten juist bij de aanvang een laagdrempelige toegang tot expertise en faciliteiten', zegt Frank van Noord van Cosun.

Anton Godschalk van Lamb Weston Meijer ziet vooral de meerwaarde door de samenwerking van verschillende bedrijven in één centrum. 'Juist door elkaars werelden te kennen kun je tot oplossingen komen, waar je eerder niet aan gedacht zou hebben.'

'DAB heeft daarnaast ook een belangrijke functie als schakelpunt tussen Brabant en Zeeland', zegt Antoon van Vugt van CZAV. 'De twee provincies kunnen op het gebied van agrifood nog beter samenwerken. En daar kan DAB zeker een rol in vervullen.'


Projectruimtes

DAB is een open innovatie-en expertisecentrum op het gebied van plantaardige agrifood van bedrijfsleven en beroepsonderwijs in Bergen op Zoom. DAB dient daarbij als ontmoetingsplaats, opleidingscentrum en onderzoeks- en ontwikkelfaciliteit. Het gebouw beschikt over een aantal specifieke voorzieningen, zoals projectruimtes, laboratoria, klimaatkassen en laboratoriumfaciliteiten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  85 %
 • Maandag
  17° / 9°
  5 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  5 %
Meer weer