Minister+Schouten+maakt+kans+op+titel+Dom+Bontje
Nieuws
© Dirk Hol

Minister Schouten maakt kans op titel Dom Bontje

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is een van de kanshebbers voor de titel Dom Bontje. Zij staat volgens de Stichting Bont voor Dieren symbool voor het leed dat de miljoenen nertsen in Nederland hebben doorstaan in de coronapandemie.

Andere kanshebbers zijn zanger Gordon, presentator Koen Kardashian, rapper Tur-G en de tv-persoonlijkheden Montana Meiland en Mary Borsato, meldt de stichting die strijdt voor een bontvrije samenleving dinsdag. Zij zijn, in tegenstelling tot Schouten, allemaal genomineerd voor het dragen van bont.


Schouten heeft op verzoek van de Tweede Kamer een wetsvoorstel geschreven voor een vervroegd einde van de nertsenhouderij. 'Na onze jarenlange strijd tegen de bontfokkerij is dit een bitterzoete overwinning voor de nertsen', schreef de Stichting Bont voor Dieren hier destijds over.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer