Paardenbloem+niet+alleen+nuttig+voor+bij
© Wikipedia

Paardenbloem niet alleen nuttig voor bij

Anders dan veel veehouders denken zijn paardenbloemen in grasland niet alleen goed voor bijen, meldt BijenKennisnet. Een aandeel tot 10 procent is zeker niet nadelig voor de opbrengst, zowel in tonnen droge stof als in voederwaarde.

In het vroege voorjaar zijn paardenbloemen voor honingbijen en andere insecten een belangrijke bron van voedsel. Koeien, schapen en geiten gebruiken de plant als medicijn.

Dat zijn enkele feiten die te vinden zijn op de factsheet paardenbloem die is gepubliceerd door het netwerk gewasbescherming. Dit overzicht bevat daarnaast nuttige adviezen voor het ontzien van bijen bij de onkruidbestrijding in grasland.

LTO Noord

LTO Noord is actief binnen dit netwerk. Net als stichting Natuur en Milieu, de Nederlandse Bijenhouders Vereniging, DLV Plant, het Louis Bolk Instituut, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Cumela.

Netwerk gewasbescherming is een van de zes netwerken van Bijenkennisnet. De andere houden zich bezig met: op en rond het erf (erfbeplanting), de vitale bij, bij en akker, bij en veehouderij en de professionalisering van de imkerij.

Klik voor factsheet op bijgesloten pdf

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  10° / 0°
  10 %
 • Zondag
  10° / 0°
  10 %
 • Maandag
  10° / 2°
  0 %
Meer weer