Agrico boekt omzetgroei in bewogen jaar

Agrico zag de omzet het afgelopen jaar met 4 procent stijgen tot 332 miljoen euro. Dat is 12 miljoen euro meer dan seizoen 2018/2019, meldt de coöperatie van aardappeltelers.

Agrico+boekt+omzetgroei+in+bewogen+jaar
© Eigen Foto

Die cijfers werden vrijdag tijdens de digitale centrale ledenvergadering in Emmeloord bekendgemaakt. De aardappeloogst 2019/2020 was uitstekend, met opbrengsten die 20 procent boven die van het jaar ervoor lagen.

Wel zagen de leden, goed voor jaarlijks 500.000 ton aardappelen, de nodige kwaliteitsverschillen na een droge zomer gevolgd door een natte herfst vanaf september. Desalniettemin lukte het Agrico om ondanks de extreme situatie alle aardappelen afgeleverd te krijgen en in alle teelten een nette prijs uit te betalen.


Dochterondernemingen

De binnenlandse en buitenlandse dochterondernemingen hebben eveneens een goed jaar achter de rug, met uitschieters in Polen en Turkije. Agrico keerde bovendien ook in boekjaar 2019/2020 de gerealiseerde uitbetalingscapaciteit vrijwel volledig aan de leden uit.

Opbrengsten 20 procent boven 2018/2019

Na de vergadering konden de leden een webinar bijwonen over digitale transformatie, het jaarthema van Agrico. Zo werkt de onderneming aan een nieuw ERP-systeem dat oogst 2021 in gebruik wordt genomen en is in november een portaal gelanceerd voor onder andere de rassenpresentatie. Verder zijn er, met een klankbordgroep van veertien Agrico-leden, voorbereidingen getroffen voor een nieuw telersportaal, dat komend jaar het licht ziet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer