Agrico+keert+record+aan+aardappelgeld+uit
Nieuws
© Agrico

Agrico keert record aan aardappelgeld uit

Aardappelcoöperatie Agrico sluit boekjaar 2018-2019 af met een recordomzet in pootaardappelen. Maar ook met de hoogste uitkering ooit van aardappelgeld aan leden en contracttelers.

Dat meldt Agrico na de presentatie van de jaarcijfers over boekjaar 2018-2019. Dat gebeurde deze week op een ledenvergadering in Emmeloord. De coöperatie realiseert een recordomzet van 248 miljoen euro voor pootaardappelen, dat is 10 procent meer dan vorig jaar. Verder steeg de omzet in consumptieaardappelen met maar liefst 49 procent tot 64 miljoen euro.

Agrico omschrijft 2018-2019 als een extreem jaar met een beperkte aardappeloogst vanwege de droogte en de hitte. De prijsvorming was daardoor goed en Agrico slaagde erin om bijna alle pootaardappelen ook als zodanig te verkopen. Verder meldt de coöperatie dat ook de markt voor consumptieaardappelen van oogst 2018 zeer prijshoudend was.

Contracttelers

Het record aan aardappelgeld is uitgekeerd aan de leden van Agrico en aan de contracttelers in onder meer Frankrijk, Schotland en Polen. Het areaal pootaardappelen en consumptieaardappelen voor Agrico was in 2018 respectievelijk 14.016 hectare en 1.791 hectare.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  23° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  22° / 10°
  50 %
Meer weer