Agrico+betrekt+wereld+bij+%27Next+Generation%27
Nieuws
© Han Reindsen

Agrico betrekt wereld bij 'Next Generation'

Tijdens de beurs Fruit Logistica, van 5 tot en met 7 februari in Berlijn, laat Agrico zien hoe zij met succes bijdraagt aan een duurzame aardappelteelt voor de 'Next Generation'.

Agrico heeft haar strategie 2020-2030 de titel 'goede groei' gegeven. Haar verantwoordelijkheid voor people, planet en profit is hierin duidelijk verankerd in haar ambities. Belangrijke doelen zijn verduurzaming en instandhouding van de wereldwijde aardappelteelt.

Om telers te wapenen tegen de grootste aardappelziekte, heeft Agrico twee jaar geleden een serie aan hoog phytophthora-resistente rassen ontwikkeld: The Next Generation potatoes. Deze duurzame rassen beschikken naast de hoge resistentie over uitstekende consumptiekwaliteiten op het gebied van uiterlijk, smaak en gebruiksmogelijkheden.

Inmiddels is er in het pakket voor bijna elk segment een geschikt ras beschikbaar. Naast voorloper Carolus bestaat het pakket uit Alouette, Levante, Twister, Twinner, Ardeche en Nofy. Daarnaast komen er nog twee potentials aan die de breedte van het pakket aan eigenschappen nog groter maken.

Groeiende belangstelling

Tijdens de Fruit Logistica onderstreept Agrico de groeiende belangstelling en bewezen relevantie van haar 'Next Generation' rassen die dan ook centraal staan tijdens de beurs. In Nederland is de vraag naar de rassen onder de telers groot en ook in de duurzame schappen van de supermarkten zijn ze onmisbaar geworden.

Ook wereldwijd worden de aardappelen al op vele plaatsen geteeld en bewijzen tevens daar hun toegevoegde waarde door goede opbrengsten. Zo draagt Agrico bij aan een duurzame toekomst voor onze 'Next Generation'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  14° / 10°
  90 %
 • Zondag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer