FrieslandCampina sluit poederproductie Dronrijp en Gerkesklooster

FrieslandCampina gaat de poederproductie in Dronrijp en Gerkesklooster beëindigen. Dat gebeurt in het kader van de eerder aangekondigde reorganisatie. De vestiging in Dronrijp gaat per 1 april 2022 dicht. De wei- en melkpoedertoren in Gerkesklooster sluit per 15 januari 2021.

FrieslandCampina+sluit+poederproductie+Dronrijp+en+Gerkesklooster
© Nieuwe Oogst

Gerkesklooster blijft wel andere zuivelproducten als kaas produceren. Door de beëindiging van de poederproductie op beide locaties vervallen in totaal 57 arbeidsplaatsen. Beide besluiten passen in de op 10 november aangekondigde versnelling van de FrieslandCampina-strategie 'Our Purpose, Our Plan'.


Daarin staat de structurele overcapaciteit vermindering door sluiting van productielocaties of verplaatsing van activiteiten. Beëindiging van de activiteiten in Dronrijp en Gerkesklooster is hier onderdeel van en draagt bij aan de aangekondigde besparingen.


Noodvoorziening

De poedertoren in Gerkesklooster deed dienst als noodvoorziening voor de verwerking van melk in het geval van een storing elders in het netwerk. De poederproducten die in Dronrijp worden geproduceerd voor toepassing in kindervoeding, medische voeding en sportvoeding zullen in andere productielocaties van FrieslandCampina worden geproduceerd.

De vestiging in Dronrijp maakt deel uit van het productienetwerk van FrieslandCampina Ingredients en die in Gerkesklooster van FrieslandCampina Dairy Essentials. Als gevolg van de voorgenomen besluiten ontstaan geen nieuwe arbeidsplaatsen in andere vestigingen van FrieslandCampina. De medewerkers en vakbonden zijn over de voorgenomen besluiten geïnformeerd en de medezeggenschap is om advies gevraagd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  10 %
 • Zondag
  21° / 6°
  10 %
 • Maandag
  20° / 12°
  70 %
Meer weer