FrieslandCampina+schrapt+195+banen+in+Duitsland
Nieuws
© Dirk Hol

FrieslandCampina schrapt 195 banen in Duitsland

FrieslandCampina schrapt 195 banen bij de productielocaties in de Duitse plaatsen Heilbronn en Keulen. Dat vloeit voort uit de reorganisatieplannen die het zuivelconcern eerder deze maand bekendmaakte.

Het is de bedoeling dat FrieslandCampina Germany zich meer gaat richten op goedlopende merken als Landliebe, Chocomel, Valess, Tuffi en Holland Master en de productie van niet-winstgevende producten verder afbouwt. Deze 'Our Purpose, Our Plan'-strategie was al eerder ingezet, maar wordt vanwege de coronacrisis versneld doorgevoerd.


Hierdoor zijn er kostenbesparingen gepland die ook consequenties zullen hebben voor de circa 195 medewerkers in Heilbronn en Keulen. Maar tegelijkertijd zal er ook worden geïnvesteerd in deze productielocaties.


Bedrijfsresulataten onder druk

De bedrijfsresultaten van FrieslandCampina in Duitsland staan al jaren onder druk. Maar het bedrijf wil zich toch nadrukkelijk op de Duitse markt blijven richten. 'Duitsland is een belangrijke strategische thuismarkt voor FrieslandCampina', volgens directeur Jan Kruise van FrieslandCampina Germany.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer