Belgische akkerbouwers gaan klimaatbewuster werken

Met project Klimrek gaan meerdere instanties in België de akkerbouwsector helpen om klimaatbewust te werken. De eerste stap is een enquête onder akkerbouwers die aardappelen telen.

Belgische+akkerbouwers+gaan+klimaatbewuster+werken
© Twan Wiermans

Klimaatverandering manifesteert zich onder meer in extremere weersomstandigheden. De akkerbouwers krijgen hier op verschillende manieren mee te maken: lange droogteperiodes, hitte of extreme neerslag. Hoe ga je daarmee om? Kan je klimaatbewust aan landbouw doen en daar ook slimme economische keuzes in maken?

Akkerbouwers kunnen op twee belangrijke aspecten ingrijpen bij de klimaatproblematiek. Door het nemen van verschillende gerichte klimaatmaatregelen kan je enerzijds je eigen impact op het klimaat verminderen. Anderzijds kan je op die manier trachten zo goed mogelijk om te gaan met de effecten van de klimaatverandering.

Project Klimrek wil de sector daarbij helpen. Het opzetten van een sectorbevraging is een eerste stap voor de sector 'akkerbouw met aardappelen in het teeltplan'. Daarin willen onderzoekers horen hoe telers de klimaatproblematiek ervaart, maar ook of ze al aan maatregelen denken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  28° / 17°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
 • Donderdag
  25° / 17°
  70 %
Meer weer