Coronacrisis leidt tot grotere belangstelling kerstboom

Henk van Voorthuizen rooit kerstbomen. Hij is de eigenaar van kwekerij en hoveniersbedrijf De Dennenheuvel in het Utrechtse Overberg. Hij teelt de bomen, waaronder de fijnspar, Servische spar, fraserspar en blauwspar, op een huiskavel van 7 hectare.

Verder importeert Van Voorthuizen voor de verkoop de nordmannspar uit Denemarken. Van de bomen gaat 60 procent naar de groothandel. De rest is bestemd voor de thuisverkoop aan consumenten. Dat gebeurt dit jaar vanwege corona sober vanaf het erf, waar er in andere jaren een kraam stond en consumenten konden genieten van een kop chocomel.

Groothandelaren betalen voor de bomen tussen de 8,50 en 12 euro, terwijl consumenten bij De Dennenheuvel 10 tot 75 euro per boom neerleggen. Volgens Van Voorthuizen is de belangstelling dit jaar vanwege corona groter dan anders. De verkoop ligt op zo'n tienduizend stuks.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer