Giertank houdt kerstbomen nat

'Als we niet beregenen, gaan de kerstbomen dood', geeft medewerker Johan Pannekoek van De Buurte Kwekerij uit Oene aan. Hij houdt daarom met een giertank een perceel kerstbomen nat.

Het is verboden om water te pompen uit sloten beken en kanalen, maar daar heeft Pannekoek een oplossing voor. 'We gebruiken een bron, aangezien we geen water mogen halen uit het Apeldoorns Kanaal. Om dat mogelijk te maken, hebben we een mestcontainer gekocht om de giertank te vullen.'

• Lees ook: Helikopters ingezet bij naleving beregeningsverbod

De paar druppels regen van de afgelopen dagen zetten geen zoden aan de dijk. 'We hebben wel eens dat het iets droog is, dan kunnen we het met de giertank makkelijk aan. Maar zo droog als het nou is, hebben we niet eerder meegemaakt', geeft Pannekoek aan.

De kwekerij sproeide vorig jaar een paar dagen, maar is nu al weken bezig. Rondom Apeldoorn heeft De Buurte verschillende percelen. 'Deze bomen staan er aardig goed bij, want ze zijn vorig jaar geplant. De bomen van de nieuwe aanplant van dit jaar hebben het veel moeilijker. Die zijn eigenlijk in stof geplant en in stof wil niks groeien', besluit Pannekoek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer