Roerig laatste jaar directeur Aeres

Rieke de Vlieger legt komende week haar functie als algemeen directeur van onderwijsinstelling Aeres en locatiedirecteur van Aeres Hogeschool Dronten neer. Ze gaat na veertig jaar werken in het onderwijs met pensioen. De boerenprotesten en de coronacrisis maakten haar laatste jaar tot een erg bewogen jaar.

De Vlieger weet het zeker, ze gaat het onderwijs missen. De collega's om haar heen, de studenten, haar contact met wetenschappers en het bedrijfsleven. Maar ze kijkt tevreden terug op acht jaar Aeres Hogeschool.

'Ik heb een mooie ontwikkeling mogen meemaken. Toen ik hier in 2013 in Dronten kwam, zaten we net onder de 1.600 studenten. En ik verwacht dat we voor komend jaar richting de 2.500 gaan. En daarnaast studeren er aan de zelfstandige faculteit in Almere ook nog eens zeshonderd studenten. Daar wordt nu hard gewerkt aan een fantastisch nieuw gebouw. En ook in Dronten liggen plannen klaar om uit te breiden.'


Studenten onzeker

Het laatste jaar van haar carrière in het onderwijs stond vooral in het teken van boerenprotesten en de aanpassingen binnen het onderwijs door de coronacrisis. Het was een bijzonder jaar dat binnen de hogeschool voor de nodige aanpassingen en discussies zorgde.

Studenten zaten regelmatig bij De Vlieger aan tafel om hun zorgen te uiten. 'Je merkte dat door alle ontwikkelingen binnen de politiek veel studenten onzeker werden in hun doen en laten. Ook omdat ze dan thuis op het boerenbedrijf iets anders hoorden dan hier op school. Ik heb studenten duidelijk proberen te maken dat het een gezamenlijke zoektocht is. De waarheid bestaat niet. Uiteindelijk moet je zelf als agrarisch ondernemer eigen keuzes maken op basis van wat je hier heb geleerd. En wat je hebt ervaren in jouw leven.'

Nog één week en dan kan De Vlieger de deur van haar kantoor sluiten. Freek Rebel is aangesteld als nieuwe algemeen directeur van Aeres Hogeschool. Jolanda Berntsen is benoemd tot directeur van de vestiging in Dronten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer