Start Learning Community vanuit World Horti Center

Onderwijs, bedrijfsleven en kennisinstellingen worden nog intensiever aan elkaar verbonden via de Learning Community vanuit World Horti Center.

Start+Learning+Community+vanuit+World+Horti+Center
© World Horti Center

Lentiz MBO Westland, Hogeschool Inholland Universiteit Leiden, Technische Universiteit Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en het World Horti Center creëren met deze Learning Community een omgeving waar leren, werken, innoveren en onderzoeken optimaal worden verbonden. Daarmee geven zij een vernieuwingsimpuls aan onderwijs en innovatie.

De ontwikkelingen in de tuinbouwsector gaan razendsnel; van processen rondom digitalisering, circulaire tuinbouw, tot gezondheid en internationaal ondernemerschap. Om mee te gaan in de ontwikkelingen en de positie van de Nederlandse glastuinbouw als toonaangevende kennispartner te behouden, is er behoefte aan voldoende opgeleid personeel en concrete oplossingen en innovaties vanuit het bedrijfsleven. Door mbo-, hbo- en universitaire studenten nauw samen te laten werken met kennisinstellingen aan actuele innovatievraagstukken vanuit het tuinbouwcluster, worden bedrijven geholpen en studeren young professionals af met de nieuwste inzichten.


Vijftien onderzoeksprojecten

Het World Horti Center verbindt zijn omvangrijke netwerk van innovatieve bedrijven en ondernemers met de Learning Community om hieruit concrete innovatievraagstukken te formuleren. Vanuit deze vraagstukken worden binnen twee jaar vijftien onderzoeksprojecten gerealiseerd.

Deze 'hub' van de glastuinbouw is het epicentrum van alles wat met teelt onder glas te maken heeft. Het gebouw bestaat uit een scholengemeenschap, een onderzoekscentrum en een bezoekerscentrum, waar de meest vooraanstaande partijen en bedrijven uit de glastuinbouw zich presenteren. Jaarlijks vinden tienduizenden geïnteresseerden van over de hele wereld zowel fysiek als online hun weg naar World Horti Center om meer kennis op te doen van hightech tuinbouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer