BASF stelt eigen doelen voor verduurzaming landbouw

Chemieconcern BASF committeert zich aan duidelijke en meetbare doelen om de ontwikkeling van duurzame landbouw in de periode tot 2030 verder te stimuleren.

BASF+stelt+eigen+doelen+voor+verduurzaming+landbouw
© Haijo Dodde

'Landbouw is van fundamenteel belang voor het welzijn van de wereld. Maar tegelijkertijd zullen we de impact ervan op onze planeet moeten beperken', zegt directeur Vincent Gros van de divisie Agricultural Solutions van BASF. Hij sprak onlangs tijdens een online persbijeenkomst over de doelen die BASF zichzelf stelt voor verduurzaming van de landbouw.

BASF geeft onder meer aan dat het landbouwers zal ondersteunen om de CO2-uitstoot per ton geproduceerd gewas de komende tien jaar met 30 procent te verminderen. Dit kan volgens het concern door gewassen via veredeling weerbaarder te maken tegen het veranderende klimaat en door de opbrengsten te verhogen. Het vermindert daarmee de ecologische impact en verhoogt meteen het verdienvermogen van de agrarisch ondernemers.


Meer duurzame oplossingen

Ook streeft de agrarische divisie BASF ernaar het aantal duurzame oplossingen voor de landbouw van jaar tot jaar te vergroten. Het concrete doel is een jaarlijkse verhoging van het verkoopaandeel van deze producten en diensten met 7 procent. BASF wijst erop dat de R&D-afdeling wordt gestuurd door duurzaamheidscriteria en producten bevat die efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen ondersteunen.

Volgens BASF kan verder digitalisering de landbouw efficiënter, inclusiever en duurzamer maken. In de visie van het concern kunnen agrariërs met digitale hulpmiddelen hun bedrijven winstgevender maken en hun ecologische voetafdruk verkleinen. Tot en met 2030 wil BASF daarom op meer dan 400 miljoen hectare landbouwgrond digitale technieken introduceren.


Innovatie en samenwerking

Tot slot doet BASF een oproep tot samenwerking om de boer-bordstrategie verder te helpen. Volgens Livio Tedeschi, manager Agricultural Solutions bij BASF, is het vormgeven van de toekomstige voedselproductie in Europa een complexe transformatie die innovatie en samenwerking vereist.

'We zien nog steeds de noodzaak voor een brede dialoog, maar ook een grote kans voor positieve veranderingen', stelt Tedeschi. 'We moedigen alle stakeholders aan om de juiste balans voor succes te vinden, voor zowel de boeren als voor de landbouw en voor de toekomstige generaties.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer