Eerste+product+met+Revysol+krijgt+toelating+in+Nederland
Nieuws
© Haijo Dodde

Eerste product met Revysol krijgt toelating in Nederland

Het nieuwe graanfungicide Revystar met als werkzame stof mefentrifluconazool (merknaam Revysol) is toegelaten voor gebruik in Nederland.

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze week daartoe besloten. De toelating geldt voor winter- en zomertarwe, winter- en zomergerst, triticale en haver.

Toelatingshouder BASF spreekt van een krachtige fungicide waarmee graantelers na het uitfaseren van epoxiconazool weer kunnen beschikken over een effectieve triazool bij de bestrijding van schimmelziekten in graangewassen.

Revystar is het eerste product op basis van de werkzame stof Revysol dat in Nederland is toegelaten. BASF verwacht dat er in de loop van dit najaar nog twee producten bijkomen. De introductie van Revysol als uniek molecuul is al langer aangekondigd. De ontwikkeling van deze chemische werkzame stof heeft zo'n tien jaar in beslag genomen.

BASF gaat Revystar in combinatie met het middel Priaxor EC als Priaxor Duo op de markt brengen. Dit product wordt met name in gerst gepositioneerd voor de bestrijding van ramularia en netvlekkenziekte. In tarwe heeft de nieuwe werkzame stof met name een goede werking op septoria en de roestschimmels.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
 • Vrijdag
  10° / 7°
  50 %
Meer weer