Eerste product met Revysol krijgt toelating in Nederland

Het nieuwe graanfungicide Revystar met als werkzame stof mefentrifluconazool (merknaam Revysol) is toegelaten voor gebruik in Nederland.

Eerste+product+met+Revysol+krijgt+toelating+in+Nederland
© Haijo Dodde

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze week daartoe besloten. De toelating geldt voor winter- en zomertarwe, winter- en zomergerst, triticale en haver.

Toelatingshouder BASF spreekt van een krachtige fungicide waarmee graantelers na het uitfaseren van epoxiconazool weer kunnen beschikken over een effectieve triazool bij de bestrijding van schimmelziekten in graangewassen.

Revystar is het eerste product op basis van de werkzame stof Revysol dat in Nederland is toegelaten. BASF verwacht dat er in de loop van dit najaar nog twee producten bijkomen. De introductie van Revysol als uniek molecuul is al langer aangekondigd. De ontwikkeling van deze chemische werkzame stof heeft zo'n tien jaar in beslag genomen.

BASF gaat Revystar in combinatie met het middel Priaxor EC als Priaxor Duo op de markt brengen. Dit product wordt met name in gerst gepositioneerd voor de bestrijding van ramularia en netvlekkenziekte. In tarwe heeft de nieuwe werkzame stof met name een goede werking op septoria en de roestschimmels.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer