Dirk+Bruins%3A+%27Op+tijd+vertrekken+om+te+kunnen+scoren%27
Column
© Arie Meijer

Dirk Bruins: 'Op tijd vertrekken om te kunnen scoren'

De ledenraad van LTO Nederland nam vorige week een belangrijk besluit dat volop in het nieuws kwam. De raad koos Sjaak van der Tak tot onze nieuwe voorzitter. Collega Léon Faassen wijdde daar vorige week zijn column aan. Ik ondersteun zijn woorden en het vertrouwen dat hij uitsprak ten volle.

Dit was niet het enige belangrijke besluit dat de ledenraad nam. De raad stelde ook de begroting met het jaarplan vast. Misschien lijken dit formaliteiten, maar niets is minder waar. Alle dossiers waaraan we willen werken, verdienen aandacht en kun je niet laten afhangen van toevalligheden.

Nadenken over wat komend jaar prioriteit heeft, zodat medewerkers en bestuursleden op het juiste moment de juiste dingen kunnen doen, vraagt om een strategische en planmatige aanpak. Een van de onderdelen uit het jaarplan is de focus op de Tweede Kamerverkiezingen en de daaropvolgende formatie van een nieuw kabinet.

Op de uitslag van de verkiezing hebben we beperkt invloed. Onze rol is om te zorgen dat plannen die over land- en tuinbouw worden opgeschreven, realistisch zijn. Dat in beleid zichtbaar wordt dat er waardering is voor de belangrijke bijdrage die wij, Nederlandse boeren en tuinders, leveren aan de samenleving. Boeren en tuinders moeten met plezier hun werk kunnen doen en zich gesteund voelen door de overheid.

Met ons verkiezingsmanifest en de alternatieve troonrede hebben we de start al gemaakt, want je kunt niet vroeg genoeg beginnen

Dirk Bruins, bestuurslid LTO Nederland

Onze inzet voor de verkiezingen begint niet in 2021. Daar zijn we al mee begonnen. Met ons verkiezingsmanifest en de alternatieve troonrede hebben we de start al gemaakt, want je kunt niet vroeg genoeg beginnen. Of zoals Johan Cruijff ooit zei: 'Voetbal is simpel: je bent op tijd of je bent te laat. Als je te laat bent, moet je eerder vertrekken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer