#wijdoenwelmee

Als je als boeren en tuinders samen sterk wil staan en iets voor elkaar wilt krijgen, moet je overleggen. Dat doen wij als LTO Nederland onder andere via het PDM. Dit staat voor het overleg plant, dier & multifunctioneel. Een vergadering die misschien niet heel bekend is, maar die er wel voor zorgt dat alle sectoren die binnen LTO zijn vertegenwoordigd, met regelmaat bij elkaar zitten.

%23wijdoenwelmee
© Arie Meijer

Op de agenda staan onderwerpen die ons binden én onderwerpen die impact hebben op het erf. Deze onderwerpen kunnen divers van aard zijn.

De vaststelling van Afrikaanse varkenspest in Duitsland heeft een andere impact dan bijvoorbeeld de Europese politieke keuze voor de boer-tot-bordstrategie. En de uitbraak van het coronavirus of de derde droge zomer op rij zijn andersoortige veranderingen dan de maatschappelijke wens om gewasbeschermingsmiddelen te verminderen.

Elke nieuwe ontwikkeling gaat gepaard met veranderingen, hoe groot of klein ook. Als agrarische sector ontkomen wij niet aan die veranderingen. Zij zullen van impact zijn op onze bedrijven.

Door niet meer mee te doen, verlies je volgens mij de mogelijkheid van invloed op een goede toekomst

Dirk Bruins, bestuurslid LTO Nederland

Het is aan ons om er samen voor te zorgen dat die veranderingen niet leiden tot vermindering van het werkplezier of inkomen. Vanzelf zal dat niet gaan. Dat vraagt om lobby, keuzes maken, maar vooral ook om zelf met initiatieven te komen.

Het laatste wat wij moeten doen, is het voorbeeld volgen van een groep bekende Nederlanders die deze week het nieuws haalde met de actie #ikdoenietmeermee. Door niet meer mee te doen, verlies je volgens mij de mogelijkheid van invloed op een goede toekomst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer