Het woord is aan de jonge generatie

Op het moment dat ik deze column schrijf, heb ik een dag voor de boeg die een welkome afwisseling is op alle onderwerpen die dagelijks mijn agenda vullen; stikstof, gewasbeschermingsmiddelen, corona en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het+woord+is+aan+de+jonge+generatie
© Arie Meijer

Vandaag staat mijn hele dag in het teken van jongeren. Ik geef gastlessen (uiteraard volledig coronaproof) aan diverse klassen op agrarische opleidingen. Samen met studenten discussiëren we over hoe de wereld in elkaar steekt, wat onze rol en positie als boer en tuinder daarin is, de dilemma's en zorgen die we delen en over welke rol belangenbehartiging daarin speelt of zou moeten spelen. Dit is reuze-interessant en noodzakelijk.

Mogen spreken met jonge mensen die geen blad voor de mond nemen, vaak nog onbevangen zijn en waar de gretigheid en bevlogenheid vanaf spat om aan de slag te willen in de agrarisch sector, geeft een mooie dynamiek. Het leidt meestal tot interessante inzichten over en weer.

Naast de gastlessen staat nog een webinar op het programma, met de titel 'Boer zoekt boer'. Een mooi initiatief dat is opgepakt door het NAJK en waaraan wij als LTO graag bijdragen. Het webinar maakt deel uit van een programma waarbij we proberen jonge mensen die niet de mogelijkheid hebben om zelfstandig een agrarisch bedrijf te starten en boeren en tuinders die geen opvolger hebben, bij elkaar te brengen.

Vers bloed in onze geliefde sector is meer dan welkom

Dirk Bruins, bestuurslid LTO Nederland

Goed om als LTO ook hieraan aandacht te besteden. Dit kan een mooie manier zijn voor de oudere generatie om op mooie en betrokken manier afstand te nemen van wat je hebt opgebouwd. Tegelijk is het een mooie kans voor vers bloed in onze geliefde sector en dat is meer dan welkom.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 4°
  85 %
Meer weer