Draadloos+klimaatsysteem+voor+aardappelbewaring
Nieuws
© Cercom

Draadloos klimaatsysteem voor aardappelbewaring

Sercom Regeltechniek is een ontwikkelaar en fabrikant van klimaatcomputers. Het bedrijf komt nu met een draadloos systeem binnen de bewaartechniek van onder andere aardappelen.

Het bedrijf ontwikkelde vorig jaar een draadloos systeem, gebaseerd op radiografische technologie, om tot zestien bewaarcellen voor onder meer aardappelen binnen een afstand van 5 kilometer aan te sturen.

In Europa is dit in veel kassen toegepast, maar inmiddels is dit ook het geval in aardappelbewaarcellen. In Duitsland draaien momenteel verschillende systemen met deze technologie die kilometers zijn verwijderd van de centrale computer.

Met de hulp van hun partner Van Amerom GmbH in Ostingersleben heeft het bedrijf onlangs bij firma Eckhard Schwarze in Twistringen een procescomputer geleverd waarbij het kritische bewaarproces in apart opgestelde loodsen over een afstand van enkele honderden meters wordt aangestuurd, gemonitord en bewaakt.

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer