BO+Akkerbouw+bundelt+lopend+onderzoek+in+een+brochure
Nieuws
© Han Reindsen

BO Akkerbouw bundelt lopend onderzoek in een brochure

De meer dan vijftig onderzoeken die nu onder de vlag van BO Akkerbouw worden uitgevoerd, zijn gebundeld in een nieuwe brochure.

De brochure geeft per onderzoek een korte beschrijving. Daarnaast is in één oogopslag te zien welke gewassen het onderzoek betreft, binnen welk thema het onderzoek valt, wat de looptijd is en hoeveel budget ermee gemoeid is. Voor meer informatie of resultaten wordt bij elk onderzoek verwezen naar een website of naar achterliggende documenten. Enkele onderzoeken krijgen vanwege hun relevantie extra ruimte.


Bijdrage verviervoudigd

Elk jaar starten er diverse nieuwe onderzoeksprojecten. Het gaat vaak om meerjarige onderzoeken waarvoor akkerbouwers sinds 2018 een financiële bijdrage leveren. Dankzij samenwerkingen met partners in de sector en met overheidsbijdragen wordt deze gezamenlijke bijdrage verviervoudigd, meldt BO Akkerbouw. Op basis van 10 miljoen euro van akkerbouwers wordt er nu voor 40 miljoen euro aan onderzoek verricht.

In de brochure 'Projecten 2020: Onderzoek voor de akkerbouw van morgen' heeft BO Akkerbouw alle onderzoeken gebundeld die zijn gefinancierd door akkerbouwers. De brochure telt 66 projecten, waarvan twintig PPS'en (Publiek-Privaat Samenwerkingsproject binnen de Topsectoren). Naast lopende onderzoeken zijn onlangs afgeronde projecten in de brochure opgenomen.


Indrukwekkend onderzoeksprogramma

Directeur André Hoogendijk van BO Akkerbouw noemt het indrukwekkend wat de akkerbouwsector heeft neergezet. 'Met de financiële bijdragen van meer dan tienduizend akkerbouwers kunnen we echt wat uitrichten. Zij zitten aan het stuur van een breed onderzoeksprogramma waarvan de resultaten terechtkomen op het eigen erf. Met deze brochure hebben akkerbouwers inzicht in waarvoor ze betalen en wat ze ervoor terugkrijgen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer