BO Akkerbouw beëdigt 27 aardappelkeurmeesters

BO akkerbouw heeft 27 nieuwe aardappelkeurmeesters beëdigd. Dat gebeurde vrijdag tijdens drie online ceremonies.

BO+Akkerbouw+be%C3%ABdigt+27+aardappelkeurmeesters
© Koos van der Spek

Tijdens de ceremonies hebben de 27 keurmeesters de eed of belofte afgelegd. De keurmeesters hebben gezworen, dan wel verklaard dat zij zorgvuldig zullen handelen, hun opdrachten plichtsgetrouw zullen volbrengen en van niemand geschenken zullen aannemen.

Directeur André Hoogendijk van BO Akkerbouw nam de eed of belofte af bij de keurmeesters. 'Kwaliteit en vertrouwen zijn de basis voor het goed functioneren van de aardappelketen. De keurmeesters vervullen daarin een cruciale functie op basis van hun opleiding, ervaring en deze beëdiging.'


Bekwaamheid

Sinds 2016 verzorgt BO Akkerbouw op verzoek van haar leden in de aardappelketen de beëdiging van nieuwe keurmeesters. Keurmeesters in de Nederlandse aardappelsector moeten in het bezit zijn van een certificaat waaruit de bekwaamheid blijkt en moeten zijn beëdigd.


De keurmeesters en hun werkgevers ontvangen een akte van beëdiging als bewijs van hun beëdiging. De beëdiging blijft vijf jaar van kracht. Als de keurmeester voor het verstrijken van de termijn van vijf jaar een opfriscursus volgt, wordt de termijn met vijf jaar verlengd. BO akkerbouw publiceert een overzicht van alle beëdigde keurmeesters met de bedrijven waar zij werken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer