Consultatie voor Natura 2000-gebied Engbertsdijksvenen

Om tot een uitvoeringsontwerp te komen voor te nemen maatregelen in Natura 2000-gebied Engbertsdijksvenen is sinds maandag 16 november een interactieve kaart beschikbaar. Hierop kunnen omwonenden, belanghebbenden en geïnteresseerden aangeven hoe ze het gebied ervaren en wat zij belangrijk vinden bij hun woning of erf rondom het natuurgebied.

Consultatie+voor+Natura+2000%2Dgebied+Engbertsdijksvenen
© Nieuwe Oogst

De kaart, nog beschikbaar tot en met maandag 30 november, is een eerste stap in het proces voor Engbertsdijksvenen. De komende tijd zullen er vaker momenten zijn waarop mensen kunnen meepraten over de diverse thema's die spelen in het gebied, onder meer via enquêtes.

Het bouwteam weegt af welke wensen en ideeën kunnen worden verwerkt in het ontwerp van het natuurgebied. Daarbij kunnen overigens niet alle suggesties worden meegenomen, benadrukt het team.


Hoogveen beschermen

Engbertsdijksvenen herbergt het voor Nederland bijzondere hoogveen. Dit moet met de maatregelen in het gebied worden beschermd. Daarbij is het van belang dat regenwater wordt vastgehouden en de waterstand wordt verhoogd. Daarom zijn de afgelopen jaren al veel jonge berkenbomen weggehaald en is bos verwijderd.

De komende jaren worden ook maatregelen getroffen, zoals het herstel en aanleg van kades, het dempen van sloten en het maken van compartimenten. Ook wordt gekeken hoe buiten het natuurgebied de grondwaterstand kan worden verhoogd. In principe gaan deze werkzaamheden na de zomer van 2021 van start.

Behalve de consultatie ligt overigens ook het Provinciale Inpassingsplan (PIP) voor de interne maatregelen in Engbertsdijksvenen vanaf 23 november ter inzage. Datzelfde geldt voor het PIP voor het gebied Dinkeldal-Zuid, eveneens in Twente gelegen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer