Schouten in gesprek over korte keten

De korte keten staat maandagmiddag 5 oktober centraal tijdens de webcast 'Nationale Handelsmissie Korte Keten'. In deze livestream gaan diverse partijen in gesprek over de toekomst van de korte keten. Minister Carola Schouten van LNV is hierbij aanwezig.

Schouten+in+gesprek+over+korte+keten
© Dirk Hol

Samen met het publiek (via de webcast) gaan minister Schouten en dagvoorzitter Froukje Jansen in gesprek met pioniers in korte ketens over de uitdagingen en de toekomst van korte ketens. Het programma start om 16.00 uur en duurt anderhalf uur. Het is mogelijk om tijdens de uitzending vragen in te sturen. Belangstellenden kunnen deelnemen aan deze webcast door vooraf een aanmelding te sturen.

Het evenement is de afsluiting van de Nationale Handelsmissie. De handelsmissie is vastgelegd in een videoreeks 'Dichtbij boert beter'. Dit zijn vier afleveringen langs twaalf provincies die een kijkje achter de schermen geven van regionale samenwerkingen om de voedselketen te verkorten.


In de videoreeks is te zien hoe boeren met succes op zoek gaan naar nieuwe verdienmodellen, hoe streekproducten weer hun weg vinden naar ons bord en hoe producenten waarde toevoegen aan de omgeving. Ook wordt uitgelegd hoe de korte keten kan helpen de ambities voor kringlooplandbouw te realiseren.


Regionale invulling

Meerdere provincies geven in de ochtend van 5 oktober een eigen invulling aan de Nationale Handelsmissie. Overijssel houdt van 12:15 tot 13:15 uur een webcast 'Nieuw publiek voor lokaal voedsel in Overijssel' voor agrarisch ondernemers en betrokkenen in de korte keten.

Centraal staan de vragen: wie is eigenlijk jouw klant als ondernemer in de korte keten en wat wil deze? En hoe kan de boer of streekproducent de weg naar deze consument (beter) vinden en zijn omzet vergroten?


Talloze ondernemers en initiatieven uit Gelderland zorgen voor producten uit de eigen regio op het bord van de consument. Hoe kunnen die korte ketens verder worden geprofessionaliseerd en opgeschaald? Tijdens De Gelderse Korte Keten Sessie van 10:30 tot 12:30 uur passeren verschillende initiatieven de revue, vertellen afnemers waarom regionale producten voor hen belangrijk zijn en worden er nieuwe ketensamenwerkingen gelanceerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer