Politie: 'Goed contact met boeren tijdens protest'

De politie vindt dat het boerenprotest op dinsdag 17 november in Den Haag 'vrij rustig is verlopen' en spreekt van goede samenwerking met de demonstrerende boeren. Er zijn wel enkele incidenten geweest.

Politie%3A+%27Goed+contact+met+boeren+tijdens+protest%27
© Dirk Hol

In de ochtend omzeilde een groep trekkers een blokkade van de politie. Zij zijn verderop tegengehouden. Agenten melden dat zij in goed contact stonden met de boeren en dat zij vervolgens de demonstranten in kleine groepen hebben begeleid naar de aangewezen parkeerplaatsen. Vandaaruit konden de demonstranten lopend naar de Koekamp voor de demonstratie.

Enkele boeren probeerden toch hun trekker te parkeren op het Malieveld. De politie bevestigt dat deze demonstranten door organisator Farmers Defence Force zijn aangesproken om zich te verplaatsen naar de aangewezen parkeerplek. Defensie heeft vrachtwagens ingezet om de weg naar de binnenstad te blokkeren.

Er zijn twee personen aangehouden tijdens het protest. Een persoon is aangehouden voor belediging van een agent. Een ander voor gevaarlijk rijgedrag. Beide demonstranten zijn inmiddels weer vrijgelaten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
Meer weer