Gemeente+verbiedt+FDF%2Ddemonstratie+bij+koning
Nieuws
© Dirk Hol

Gemeente verbiedt FDF-demonstratie bij koning

Farmers Defence Force (FDF) mag dinsdag niet demonstreren bij Huis ten Bosch in Den Haag. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. De demonstranten worden verwezen naar de Koekamp, vlakbij het Centraal Station.

Op de Koekamp is het protest mogelijk van 9 tot 11 uur. Mensen die per auto of trekker naar Den Haag komen, kunnen die parkeren op de Benoordenhoutseweg, niet ver van het Malieveld. FDF had boeren in eerste instantie gevraagd hun trekkers te parkeren voor de deur van Huis ten Bosch, als noodkreet tegen de stikstofplannen van het kabinet. FDF is nu van plan dinsdag een defilé te houden langs paleis Huis ten Bosch. Dit is volgens FDF afgestemd met de gemeente en de politie.


De boeren willen een verzoekschrift aanbieden aan koning Willem-Alexander. Een lid van het Kabinet van de Koning neemt op dat podium de noodkreet van FDF in ontvangst. Het Kabinet van de Koning is een rijksorganisatie die de koning ondersteunt in de uitoefening van zijn constitutionele werkzaamheden.


Geen begrip

'We hebben er niet veel begrip voor dat we niet voor de hekken van het paleis mogen demonstreren', zegt bestuurslid Sieta van Keimpema. 'Want de weg langs het paleis is een gewone doorgaande weg, die ook niet heel onmisbaar is als verkeersader. We zien het nut niet van het verbod. Maar we willen dat alle aandacht uitgaat naar onze noodkreet over de stikstofplannen van het kabinet en daarom doen we zoals ons is gevraagd.'

Na de bijeenkomst in Den Haag rijden de demonstranten naar het hoofdkantoor van de koepel van supermarkten, het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel in Leidschendam. Daar vragen zij aandacht voor een betere prijsvorming en lanceren het keurmerk Farmer Friendly.

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer