Demonstrerende boeren rijden langs Huis ten Bosch

De demonstrerende boeren zijn in een stoet van enkele honderden trekkers luid toeterend langs Huis ten Bosch, de woning van koning Willem-Alexander in Den Haag, gereden. Enkele boeren staken hun arm uit het raam van de trekker om de koning te begroeten.

De organisatoren van het protest, Farmers Defence Force, wilden eigenlijk demonstreren bij Huis ten Bosch. Daar wilden de boeren een petitie overhandigen aan de koning, maar ze kregen geen toestemming van de gemeente. De politie beveiligde de omgeving van het paleis, waardoor de toerit naar het paleis was afgesloten.

Het protest werd verplaatst naar de Koekamp. Kort erna ging een kleine delegatie naar het kantoor van het Kabinet van de Koning om daar een brandbrief aan te bieden. Dit kantoor bevindt zich vlak bij het Binnenhof. De Haagse binnenstad was afgesloten voor trekkers.


Leidschendam

Aan het begin van de middag demonstreren de boeren in Leidschendam bij het kantoor van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepel van supermarkten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer