Beperkte+inspectie+voor+VVAK+vanwege+coronavirus
Nieuws
© Haijo Dodde

Beperkte inspectie voor VVAK vanwege coronavirus

De maatregelen gericht op het voorkomen van coronabesmettingen kunnen in de komende periode leiden tot beperkingen bij het uitvoeren van inspecties voor het Voedsel- en Voederveiligheid Akkerbouw (VVAK)-schema.

Omdat de gezondheid en veiligheid van medewerkers van de certificerende instellingen (CI) en de deelnemers aan VVAK voorop staan, gelden er vanaf vrijdag verruimde mogelijkheden voor het uitvoeren van de inspecties. Dat meldt Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw.

Voor bestaande deelnemers aan VVAK, die voor een herinspectie in aanmerking komen, is er een mogelijkheid voor inspectie op afstand. Ook kan de geldigheidsduur van het certificaat voor een periode van drie maanden worden verlengd.

Verlengde geldigheidsduur

Dat laatste is van toepassing als blijkt dat inspectie niet mogelijk is binnen de voorgeschreven periode van zes maanden voor het einde van de geldigheidsduur van het certificaat. Binnen de verlengde geldigheidsduur moet de inspectie dan alsnog worden uitgevoerd.

Voor nieuwe deelnemers die al bij de certificerende instanties bekend zijn, vanuit deelname aan andere schema's, kan tijdelijk worden afgeweken van de regel dat zij in het teeltseizoen moeten worden bezocht. Ook is het in de meeste gevallen mogelijk om hier gebruik te maken van de dezelfde verruiming die geldt voor bestaande deelnemers.

Fysieke inspectie

Een fysieke inspectie tijdens het teeltseizoen blijft wel verplicht voor nieuwe deelnemers die niet bekend zijn bij de controlerende en certificerende instantie, meldt BO Akkerbouw.

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer