Nieuwe+eisen+aardappelbewaring+opgenomen+in+VVAK
Nieuws
© Twan Wiermans

Nieuwe eisen aardappelbewaring opgenomen in VVAK

Vooral akkerbouwers met consumptieaardappelen voor de verwerkende industrie krijgen te maken met wijzigingen in het Voedsel- en Voederveiligheidscertificaat Akkerbouw (VVAK) voor het seizoen 2020-2021.

Zo worden duurzaamheidseisen overgeheveld van de aparte module Duurzaam Akkerbouw Bedrijf (DAB) naar de gewasmodule.

Verder worden eisen opgenomen om bewaarplaatsen te laten voldoen aan de nieuwe wettelijke eisen voor chloorprofam. Nieuw voor alle telers is een aanscherping van de eisen aan compost.


Dit meldt BO Akkerbouw in een persbericht over de beschikbaarheid van de VVAK-documenten voor het seizoen 2020-2021. Het Akkerbouw Certificeringsoverleg, waarin telers, loonwerkers, handel en industrie vertegenwoordigd zijn, beheert het VVAK en de onderliggende gewasmodules. BO Akkerbouw faciliteert dit overleg.

Registratie biostimulanten

Twee eisen gericht op een duurzamere teeltpraktijk, die in het afgelopen teeltseizoen waren opgenomen als aanbeveling, zijn voor het VVAK in het seizoen 2020-2021 verplicht. Het betreft het uitvoeren van een erfemissiescan en een verplichte registratie van het gebruik en het resultaat van biostimulanten, als die worden gebruikt.

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer