Duitse organisaties willen op wolf kunnen jagen

In Duitsland is er een ongecontroleerde groei van de wolvenpopulatie. Dat stelt het plattelandsnetwerk Aktionsbündnis Forum Natur (AFN) waarin grondgebruikers en landeigenaren zijn vertegenwoordigd. Het moet wat hen betreft mogelijk worden om de populatie wolven actief te beheren.

Duitse+organisaties+willen+op+wolf+kunnen+jagen
© Marcel Langthim via Pixabay

Het plattelandsnetwerk heeft een tienpuntenplan ingediend waarin het Federaal Agentschap voor natuurbehoud (Bundesamt für Naturschutz) onder meer wordt gevraagd om in kaart te brengen hoeveel wolven er in Duitsland nu eigenlijk leven. Volgens de Duitse jagersvereniging hebben vier Duitse deelstaten al de hoogste wolfdichtheid ter wereld.

Volgens algemeen secretaris Bernhard Krüsken van de Deutschen Bauernverbandes zijn het er minstens 1.800. 'Daarmee is allang een staat van instandhouding bereikt, waardoor de populatie kan worden beperkt', zei hij tijdens een persconferentie. 'Zonder regulering van de wolvenpopulatie wordt het houden van weidedieren bijna niet mogelijk. De bescherming van kuddes kent zijn grenzen.'


Niet toekomstbestendig

Het huidige beleid van afschrikken en afrasteren is volgens Krüsken niet toekomstbestendig. 'Dit zal de problemen van eigenaren van graasdieren niet oplossen.'

AFN wil dat de wet wordt aangepast om het mogelijk te maken de wolf te bejagen, zowel landelijk als op deelstaatniveau. Landbouw- en hobbydieren op het platteland worden in Duitsland steeds vaker aangevallen door wolven. De organisatie wil verder dat duidelijker wordt geformuleerd wat een 'gunstige staat van instandhouding' inhoudt. Daarnaast moet er een financiële compensatie komen voor preventieve maatregelen tegen de wolf.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer