Nieuwe+zelfrijder+Vredo+Trac+VT+7138%2D3+met+710+pk+motor
Nieuws
© Vredo

Nieuwe zelfrijder Vredo Trac VT 7138-3 met 710 pk motor

Vredo Dodewaard introduceert voor seizoen 2021 de nieuwe zelfrijder VT7138. De machine is de afgelopen tijd uitvoerig getest. Vredo levert de eerste serie komend voorjaar uit.

De nieuwe Scania V8 Stage5-motor zorgt voor een vermogen van maxiaal 710 pk. De VT7138 is voorzien van een pompfilterunit met standaard een 12 kuub verdringerpomp en optioneel een centrifugaalpomp die 16.000 liter laadcapaciteit per minuut heeft. Dit geeft de machine een erg hoge laad- en loscapaciteit.

De compacte bouwwijze in combinatie met gestuurde assen maakt de machine wendbaar en snel in het draaien op de kopakker. De combinatie van hondengang en aangedreven assen zorgt ervoor dat de machines vroeg in het voorjaar het veld op kunnen en geeft dankzij het optionele bandendrukwisselsysteem een minimale bodemverdichting.


CVT-transmissie

De door Vredo ontwikkelde CVT-transmissie heeft twee traploze snelheidbereiken: van 0 tot 20 kilometer per uur en 0 tot 40 kilometer per uur. Die geven de machine de mogelijkheid bij elke werkbreedte en uitbrenghoeveelheid op de juiste werksnelheid te rijden met het optimale motortoerental.

Vredo heeft een nieuwe Eco-modus ontwikkeld voor de VT7138. Deze zorgt ervoor dat het motortoerental wordt afgestemd op het gevraagde vermogen. Dit werkt brandstofbesparend en dankzij het hoge koppel van de Scania-motor is deze regeling optimaal toe te passen.


Tekst gaat verder onder video.

De ruime cabine is rondom luchtgeveerd en heeft veel eigenschappen die een moderne werkplek vraagt, zoals automatische airconditioning, Grammer Maximo Super-Comfort stoel, multifunctionele displays en een licht ergonomische joystick met veel gecombineerde functionaliteiten.


FlexTank

Naast de standaard brede tank van 32.000 liter is de machine optioneel uit te voeren met een FlexTank, die zorgt voor een vaste 25.000 liter plus flexibele 7.000 liter mesttank. Daardoor kan de standaardtank smaller worden gebouwd, maar dankzij de flextank zijn 32.000 liter mestinhoud behouden.

Op deze manier kan de tank inclusief 30 meter sleepslang of sleepvoetbemester ingeklapt langs de tank binnen de gevraagde transportbreedte blijven. Zo kan er zonder ontheffing in Duitsland worden gereden. Met een sleepslang van 36 meter wordt het voertuig 3,49 meter breed.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer