Albert+Heijn+presenteert+eigen+conceptappel+Sprank
Nieuws
© Albert Heijn

Albert Heijn presenteert eigen conceptappel Sprank

Exclusief bij Albert Heijn ligt vanaf maandag de nieuwe appel Sprank in de winkelschappen als verbreding van het fruitassortiment.

De supermarktketen heeft samen met fruitleverancier Vogelaar Vredehof en vijftien appeltelers in de Betuwe, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Utrecht en Flevoland de afgelopen twee jaar gewerkt aan de ontwikkeling van deze nieuwe appel. Zij oogstten dit najaar zo'n 400.000 kilo van deze appel die als concept wordt geteeld en afgezet.

Volgens Constantijn Ninck Blok, directeur Vers bij Albert Heijn, geven klanten in de supermarkt steeds vaker de voorkeur aan verse en lokale producten. 'Met de lancering van Sprank sluiten we aan bij deze behoefte. We willen dat klanten met vertrouwen producten kunnen kopen die aan hun verwachtingen voldoen. Daarnaast is het een bevestiging van het vakmanschap van onze lokale appeltelers.'


Met een zuurtje

Kees Vogelaar, directeur van leverancier Vogelaar Vredehof, vertelt dat Sprank opvalt door de bijzonder goede smaak. Die omschrijft hij als sappig, volzoet, knapperig en met een zuurtje. 'Het is een robuust ras met sterke bomen, waardoor de appels hun hardheid goed behouden wat zorgt voor een blijvend lekkere bite.'

Albert Heijn stelt dat de samenwerking met Vogelaar Vredehof ervoor zorgt dat de supermarktketen haar klanten een kwalitatieve, vernieuwende en vooral lekkere appel kan aanbieden. De appeltelers kunnen daarnaast profiteren van een gecontroleerde en gegarandeerde afzet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer