Bewaaradvies Tool voor appels en peren helpt telers

Wageningen Food & Biobased Research, onderdeel van Wageningen University & Research (WUR), heeft een Bewaaradvies Tool ontwikkeld die telers helpt bij het instellen van bewaarcondities voor Nederlands hardfruit.

Bewaaradvies+Tool+voor+appels+en+peren+helpt+telers
© Vidiphoto

De Bewaaradvies Tool geeft telers, bewaarders en loonkoelers bewaaradvies specifiek voor appels en peren. De tool adviseert condities (temperatuur, CO2, O2 en gebruik van anti-ethyleen (1-MCP)) in situationele omstandigheden (ras, mutant, pluk, type bewaarinstallatie en klimaatzone) als ondersteuning van parate kennis.

Telers, bewaarders en/of loonkoelers willen dat het vers geoogste fruit zo goed mogelijk wordt bewaard. De beste bewaarconditie hangt af van onder andere het ras, de plukperiode en de bewaarinstallatie. Met de Bewaaradvies Tool is het mogelijk om op basis van deze gegevens, gecombineerd met de jarenlange kennis en modellen van Wageningen University & Research, zelfstandig een keuze te maken bij het instellen van bewaarcondities.


Abonnement

Voor iedereen die beschikt over het WUR fruit consultancy abonnement, is toegang tot deze nieuwe tool gratis. Na het invullen van een aantal gegevens ontvangt de gebruiker binnen enkele minuten een advies per e-mail. Eventuele aanvullende vragen over de bewaring van hardfruit kunnen worden gesteld aan een expert van de WUR. Een lidmaatschap is verkrijgbaar vanaf 250 euro per jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer