Boeren en tuinders delen appels uit

Boeren en tuinders delen tijdens de Dutch Food Week 45.000 appels uit bij verzorgingshuizen, scholen en voedselbanken.

Boeren+en+tuinders+delen+appels+uit
© Twan Wiermans

LLTB, LTO Noord en ZLTO zijn de initiatiefnemers van de uitdeelactie. Ze willen Nederlanders op deze manier de waarde van boeren en tuinders laten zien en proeven. De doelgroep van de actie zijn ouderen, zieken en hulpbehoevenden, omdat zij het moeilijk hebben in deze coronatijd.

De drie organisaties zoeken vaker de samenleving op en deze actie is hiervan een voorbeeld. 'Boeren en tuinders doen belangrijk werk voor ons allemaal. Wij wonen in één van de meest vruchtbare delta's van de wereld en hebben dus een verantwoordelijkheid om monden te blijven voeden. Dichtbij en verder weg. Dat is een verhaal dat je moet blijven uitleggen', zeggen de voorzitters van de belangenverenigingen.

Thema is verbinden

Tijdens de Dutch Food Week, die komende week wordt gehouden, staan genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal. Dit jaar is het thema verbinden. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis en toont nieuwe ontwikkelingen die met eten te maken hebben.Daarnaast zet Dutch Food Week zich in om de kwaliteit en innovaties van de Nederlandse voedselketen nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen. Het uitdelen van de appels gebeurt op dinsdag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  32° / 18°
  10 %
 • Maandag
  28° / 20°
  55 %
 • Dinsdag
  27° / 17°
  65 %
Meer weer