Britten in quarantaine om corona bij Deense nertsen

Britse burgers die vanuit Denemarken naar het Verenigd Koninkrijk terugkeren, moeten samen met alle leden van hun huishouden veertien dagen in quarantaine. Mensen met een andere nationaliteit die vanuit Denemarken reizen, wordt de toegang tot het Verenigd Koninkrijk geweigerd.

Britten+in+quarantaine+om+corona+bij+Deense+nertsen
© Archieffoto Marcel Bekken

Dat heeft de Britse minister van Transport Grant Shapps meegedeeld. De directe aanleiding voor deze aanscherping van de Britse quarantaineregels is de ontdekking van een gemuteerde variant van het coronavirus bij Deense nertsen. Deze mutatie kan ervoor zorgen dat de vaccins die nu worden ontwikkeld, niet werken tegen dit virus. Twaalf mensen in dat land zijn besmet geraakt met het gemuteerde virus.

'Deze beslissing om snel te handelen, volgt op een gesprek met de gezondheidsautoriteiten in Denemarken, die melding maken van wijdverspreide uitbraken van het coronavirus in nertsenfokkerijen. De veiligheid van het Britse publiek blijft onze topprioriteit', zegt Shapps op Twitter.


Britse ambtenaren nemen contact op met iedereen in het Verenigd Koninkrijk die de afgelopen twee weken in Denemarken is geweest om er zeker van te zijn dat ook zij zichzelf isoleren. Denemarken heeft na de ontdekking van het gemuteerde virus aangekondigd dat het alle vijftien tot zeventien miljoen nertsen gaat ruimen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer