ZLTO%3A+%27Pas+leges+Wet+natuurbescherming+aan%27
Nieuws
© Twan Wiermans

ZLTO: 'Pas leges Wet natuurbescherming aan'

ZLTO gaat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant vrijdag 6 november tijdens de begrotingsbehandeling verzoeken de leges voor de Wet natuurbescherming (Wnb) aan te passen. Aanleiding is een vergelijkend onderzoek dat de belangenbehartiger heeft gehouden.

Provincie Noord-Brabant vraagt veel hogere legeskosten ten opzichte van andere provincies, zo blijkt uit het onderzoek. Het gemiddelde ligt 250 procent hoger. Zelfs voor het intrekken van een Wnb-vergunning moet worden betaald.

Daarop stelt ZLTO voor om geen leges te heffen op bedrijven die hun vergunning laten intrekken. En om de hoogte van de leges voor het wijzigen en vernieuwen van een Wnb-vergunning te heroverwegen en in lijn te brengen met andere provincies. Ook wil de belangenvereniging dat er geen leges worden gevraagd van boerenbedrijven die in 2024 hun stallen moeten aanpassen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer