LTO+lobbyt+voor+Wet+natuurbescherming
Nieuws
© LTO Nederland

LTO lobbyt voor Wet natuurbescherming

Boeren hebben dringend behoefte aan een praktische en werkbare natuurwetgeving. LTO Nederland heeft dat voorgehouden aan Tweede Kamerlid Rudmer Heerema (VVD).

Op uitnodiging van LTO bracht Heerema gisteren een werkbezoek aan de Noord-Hollandse melkveehouder Simon Ruiter. Die boert vlak bij Natura 2000-gebied Eilandspolder.

Ruiter vertelde hoe hij al jarenlang bezig is met het verkrijgen van een Natuurbeschermingswetvergunning. Tot nu toe zonder succes.

Simpele aanpak

LTO greep het werkbezoek aan om, net als in een hoorzitting van de Tweede Kamer vorige week, nog eens te pleiten voor een simpele aanpak in de nieuwe Wet natuurbescherming. De Kamer heeft die wet in behandeling.

LTO stelt vast dat de komende Wet natuurbescherming een aantal aspecten bevat die er niet in thuis horen. Zo kan het begrip intrinsieke waarde voor veel onduidelijkheid en onzekerheid zorgen.

Wildschade

De bevoegdheid van provincies om zelf natuurgebieden aan te wijzen, wijst LTO af. Ook het ontbreken van een goede wildschade regeling is volgens de organisatie een manco.

LTO stelt dat er grote behoefte is aan een eenvoudiger en meer inzichtelijke natuurregelgeving. De nieuwe Wet natuurbescherming kan daarin voorzien, maar moet dan wel zo simpel mogelijk blijven.

Weer

 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
Meer weer