Tools+voor+uitvoering+Wet+natuurbescherming
Nieuws
© Jildau van Wijk

Tools voor uitvoering Wet natuurbescherming

Voor ambtenaren van provincies, omgevingsdiensten en gemeenten is een aantal tools ontwikkeld die hen helpen bij de uitvoering van de Wet natuurbescherming.

Dat blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer die staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken vrijdag heeft verstuurd over de stand van zaken rond de Wet natuurbescherming.

De Wet natuurbescherming en de daarop gebaseerde uitvoeringsregelgeving treedt per 1 januari 2017 in werking.

Routeplanner

De tools die met name voor gemeenteambtenaren zijn ontwikkeld, zijn de 'Routeplanner beschermde natuur binnen de omgevingsvergunning', 'Effectenindicator soorten' en een 'Maatregelindicator soorten' (beschrijft maatregelen die schadelijke effecten op beschermde soorten kunnen voorkomen of verminderen).

Binnenkort verschijnt de brochure Soortenbescherming bij ruimtelijke ingrepen. Informatie over de Wet natuurbescherming en de tools zijn te vinden op www.aandeslagmetdenatuurwet.nl. Daar zal ook de brochure te vinden zijn. In 2017 zal er aandacht blijven voor voorlichting aan stakeholders.

Voorlichting

De provincies steken samen met het rijk de nodige energie in voorlichting en opleiding van de met de uitvoering belaste ambtenaren. Daarbij gaat het niet alleen om provincieambtenaren en ambtenaren werkzaam bij regionale omgevingsdiensten, maar ook om gemeenteambtenaren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  13° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 1°
  80 %
Meer weer