Geen nieuwe rassen zomergerst, wel nieuwe cijfers

Er worden geen nieuwe rassen van zomergerst opgenomen in de Aanbevelende Rassenlijst voor 2021. Wel zijn de cijfers en de rubricering van de aanbevolen rassen geactualiseerd.

Geen+nieuwe+rassen+zomergerst%2C+wel+nieuwe+cijfers
© Han Reindsen

Dit meldt de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR), waarin BO Akkerbouw, Plantum en LTO Nederland samenwerken. Het gaat om de brouwgerstrassen KWS Irina, Laureate, RGT Planet, Applaus en Prospect. De rassen die twee jaar in onderzoek liggen, zijn Focus, RGT Gagarin, Stairway en SY 416789.

De raseigenschappen op de lijst hebben betrekking op de jaren 2017 tot en met 2020. De korrelopbrengsten hebben betrekking op de jaren 2015 tot en met 2020. Voor de kwaliteitsgegevens over het aandeel volgerst, het eiwitgehalte en het duizendkorrelgewicht is gebruikgemaakt van gegevens uit de periode 2009 tot en met 2019. Bij de resistenties zijn geen nieuwe waarnemingen en blijven de cijfers gehandhaafd.


CSAR beslist over de samenstelling van de Aanbevelende Rassenlijst. Deskundigen van het bedrijfsleven bereiden de beslissingen inhoudelijk voor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer