Zusters+proosten+op+brouwgerstoogst
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Zusters proosten op brouwgerstoogst

Enkele nieuwsgierige zusters van het nabijgelegen Missieklooster Heilig Bloed dronken dinsdag in Aarle-Rixtel gezellig een pilsje mee bij de oogst van de eerste brouwgerst van het jaar voor Bavaria.

Een groep boeren en tuinders rond Lieshout teelt voor het project 'Boer Bier Water' brouwgerst voor het Swinckels bier van de Brabantse brouwerij. 'Boer Bier Water' is een samenwerking tussen onder meer ZLTO, gemeente Laarbeek, Rabobank Peel Noord, Waterschap Aa en Maas, Bavaria en de plaatselijke boeren en tuinders. Duurzaam en zuinig omgaan met grondwater staat hierin centraal. Bavaria gebruikt grondwater uit de nabije omgeving voor het brouwproces en wil dat zuiver houden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  95 %
Meer weer