Twee nieuwe rassen zomertarwe op rassenlijst

Twee nieuwe rassen van zomertarwe worden opgenomen in de Aanbevelende Rassenlijst voor 2021. Het gaat om Hexham en WPB Duncan.

Twee+nieuwe+rassen+zomertarwe+op+rassenlijst
© Han Reindsen

Dit meldt de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR), waarin BO Akkerbouw, Plantum en LTO Nederland samenwerken. De twee nieuwe rassen zijn opgenomen in de N-rubriek (nieuw aanbevolen rassen).

Hexham heeft op kleigrond, met en zonder ziektebestrijding, een relatieve korrelopbrengst van 109. Op zand- en dalgrond is de relatieve korrelopbrengst met ziektebestrijding 104. Het ras Hexham is van kweker KWS UK Limited uit het Verenigd Koninkrijk en wordt in Nederland vertegenwoordigd door Wiersum Plantbreeding in Winschoten.


WPB Duncan

WPB Duncan heeft een relatieve korrelopbrengst van 108 op klei met ziektebestrijding en 114 op klei zonder ziektebestrijding. Op zand- en dalgrond is de relatieve korrelopbrengst met ziektebestrijding 106. Het ras WPB Duncan is afkomstig van kweker Wiersum Plantbreeding en wordt vertegenwoordigd door Limagrain Nederland in Rilland.

CSAR beslist over de samenstelling van de Aanbevelende Rassenlijst. De beslissingen worden inhoudelijk voorbereid door deskundigen van het bedrijfsleven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer