Nieuw cichoreiras met herbicidentolerantie

Het ras Benulite is met twee andere nieuwe rassen opgenomen op de aanbevelende rassenlijst voor de teelt van cichorei in Nederland.

Nieuw+cichoreiras+met+herbicidentolerantie
© Janet Beekman

Benulite is, net als Chrysolite, een ras dat tolerant is tegen herbiciden op basis van sulfonyl-urea. Voor Nederlandse cichoreitelers betekent het dat ze voor de onkruidbestrijding gebruik kunnen maken van het middel Titus.

Ten opzichte van Chrysolite scoort Benulite hoger voor wat betreft de financiële opbrengst. Verder heeft het nieuwe ras onder meer een betere schieterresistentie.

Larigot en Goldine

De overige nieuwe cichoreirassen betreffen Larigot en Goldine. Met name het ras Goldine onderscheidt zich door een hoge wortelopbrengst en daardoor een goede financiële opbrengst.

Wel is dit ras enigszins gevoelig voor de vorming van schieters tijdens het groeiseizoen. Aanbevolen wordt om dit ras niet te vroeg te zaaien.

CSAR

De nieuwe rassenlijst voor cichorei is samengesteld door de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR). Het rassenonderzoek voor cichorei is gecoördineerd door PPO-Lelystad.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer