Voor 2016 acht nieuwe suikerbietenrassen

Er zijn acht nieuwe suikerbietenrassen opgenomen in de Aanbevelende Rassenlijst voor 2016.

Voor+2016+acht+nieuwe+suikerbietenrassen
© nieuwe oogst

Dit meldt de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR). Acht nieuwe suikerbietenrassen is qua aantal een goede score.

Qua genetische vooruitgang is het minder spectaculair dan voorgaande jaren. De nieuwe rassen zorgen vooral voor specifieke aanvullingen.

Rhizoctonia

BTS 750 van Betaseed en Vulcania KWS van KWS Saat zijn twee nieuwe rassen voor de teelt op percelen zonder rhizoctonia en zonder bietencysteaaltjes.

Ook voor het segment rhizoctoniaresistente rassen zijn er twee nieuwkomers: BTS 625 van Betaseed en Curtis van Strube Nederland.

Bietencysteaaltjes

Hendrika KWS van KWS Saat is een nieuw ras voor de teelt op percelen met rhizoctonia en bietencysteaaltjes.

Het segment van rassen voor de teelt op percelen met bietencysteaaltjes telt drie nieuwe rassen: Leonella KWS van KWS Saat, Tonga van SesVanderHave en BTS505 van Betaseed.

Samenstelling

CSAR, waarin de Brancheorganisatie Akkerbouw, Plantum en LTO Nederland samenwerken, beslist over de samenstelling van de Aanbevelende Rassenlijst.

Deskundigen van het bedrijfsleven bereiden de beslissingen inhoudelijk voor. Het onderzoek wordt gefinancierd door kweekbedrijven, telers en verwerkende industrie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  11° / 7°
  5 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer